I dag har jeg bagt Boghvede boller. Jeg fik ideen fordi der befinder sig noget boghvede mel i mit skab.

Jeg lægger vægt på det gode kulhydrater som giver langsommere stigning i blodsukkeret og her er boghvede godt.

Bollerne er lavet på øjemål – som jeg altid gør når jeg bager  :mrgreen:

Opskriften er cirka som følger

3 dl soja mælk m/vanilie

2 dl lunt vand

50 g. gær

2 spsk. agave sirup

½ tsk. salt

½ dl. koldpresset rapsolie

Gæren røres sammen med “mælk”, vand, agave sirup, olie og salt

 

Derefter tilsættes cirka 250 gram Boghvede mel og lige så meget almindelig mel så man får en blød let dej – den må gerne klistre lidt

Dejen hæver 30-40 min – hvorefter man former boller eller brød. Der bliver cirka 15-16 boller alt efter str. – Bages i oven – varmluft ved 180 grader i cirka 12-15 min.

Boghvede og soja mælk
Boghvede og soja mælk
dejen er klar til at hæve
dejen er klar til at hæve
De færdige boller
De færdige boller