Gallopkringle

Gallopkringle er som betegnelsen lyder et hurtigt stykke bagværk – som laves med bagepulver.

Jeg fandt et stykke forputtet marcipan fra Julen og besluttede at anvende det til sådan en kringle. Smør har jeg en del af da jeg købte godt ind på tilbud her op under Jul – for kringle er nu engang bedst når den laves på smør.

Fyldet bestod af:

150 gram marcipan (var vægten på det stykke jeg havde liggende)

100 g. rørsukker

100 g. smør tempereret

marcipanen rives på den grove side og røres derefter sammen med de andre ting.

Stil fyldet tilside

 

Kringlen:

250 g. mel

4 spsk. rør sukker

2-3 tsk. bagepulver

100 g. smør tempereret

1 stort æg

1 dl. mælk

Bland alle de tørre ting og kom smørret i. Smuldre det hele sammen og tilsæt æg og mælk.

Saml dejen – tilsæt evt. mere mel hvis nødvendigt.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord i firkantet form – den er ret skør at arbejde med.

Fyldet fordeles på midten. Pensel med æg i kanterne før dejen foldes sammen om fyldet. Læg kringlen på bagepapir med bunden nedad.

Pensel overfladen med æg og pynt med hakkede mandler og perlesukker.

Bages ca. 15-20 min. varmluft 200 grader (afhænger af ens ovn)

Smager bedst samme dag – men kan lunes dagen efter – evt i en toaster hvis man har sådan en.