En speciel gratin

Jeg er ikke speciel inde i en bestemt kost form eller vej – da jeg prøver at komme hele vejen rundt. På grund af min diabetes er jeg dagligt nød til at tænke over hvad jeg stopper i munden – men jeg er ikke fanatisk og jeg bruger slet ikke diabetes vejledningerne om kost – da denne måde er direkte i strid med mit helbred og får mit blodsukker sendt op i himmelflugt. Nogle ting kan man naturligvis anvende som supplement ind i mellem – men desværre er diabetesforeningens anbefalinger ikke så gode at følge.

Jeg plejer altid at sige jeg følger min egen sti – så måler jeg hellere mit blodsukker lidt hyppigere og op og ned justerer efter det når jeg skal sætte min kost sammen. Ingen diabetikere er ens så derfor er det helt din egen sygdom du skal rette dig ind efter.

Med tiden har jeg også fundet en række ting, som jeg vender tilbage til og som jeg også tilfører mine egne ideer – men ofte bunder de ud i en inspiration jeg har fundet her og der.

Således også den vi fik som tilbehør til karbonader i dag.

Den kommer oprindeligt herfra: http://www.madbanditten.dk/2016/04/07/bagt-blomkaalsmos-med-pikant-floedeost/ 

Denne mos har jeg gentagne gange tilført mine egne fornyelser og i dag lavede jeg den med blomkål og gulerødder – tilsatte lidt af kogevandet og ca. 200 gram pikant ost – samt 2 æg. Derefter blev det bagt i ovnen ved 200 grader varmluft ca ½ times tid.

Det smager så godt at jeg kunne spise det med en ske – hvilket min yngste søn også kunne hvis han fik lov  :lol:

Jeg har af flere omgange fornyet grønsager og også brugt den grønne pikant som smags giver.

Jeg er ved at udvikle opskriften påny da vi i Påsken skal have krondyr steaks og her vil jeg tilpasse mosen eller gratinen efter det.

Når vi spiser det her til kød/fisk får vi ikke andet tilbehør – dejligt nemt og ikke mindst en gevinst for blodsukkeret.