Indbagt blomkål

Maden skulle være lidt nem i dag og samtidig i den lette ende.

Det er Hr. Mand som har fundet opskriften og sendt til Mathias for at lokke ham til at lave det.

Opskriften er fundet her: https://www.facebook.com/Madbibelen/

 

Jeg ved ikke hvad retten hedder på svensk – men jeg kalder den Indbagt blomkål.

Man skal bruge:

1 blomkål (mellem str. passede til os 3)

500 gram hakket oksekød

2 peberfrugt f.eks. rød og gul

1 løg

2 spsk. persille

2 fed hvidløg

salt og peber

1 spsk. sennep

2 æg

1-2 pakker bacon

Fremgangs måde:

Blomkålet renses og koges i letsaltet vand – så det stadig er fast

kødet røres med fint snittet peberfrugt – fint snittet løg og hvidløg – hakket persille – sennep – æg og salt og peber efter smag.

Det let afkølede blomkåls hoved dækkes nu af farsen — hele blomkålen skal være dækket af farsen – baconet kommes derefter på så det dækker farsen.

Blomkåls retten sættes i en 200 grader varm ovn i ca 30-35 min.

Man kan spise retten som den er – det gjorde vi – eller man kan servere kartofler til hvis dette ønskes.