I går var jeg til undersøgelse på ortopæd kirurgisk ambulatorium i Kolding.

Jeg skulle have samtale vedr. problemerne med min hænder og arme. Det skal siges at mit problem er blevet let forværret gennem det seneste års tid – til nu at komme og gå på alle tidspunkter af året.

Jeg forklarede hele mit forløb fra jeg første gang observere noget tilbage i december 2013 og frem til nu. Hvad der skete i kroppen når anfaldene indfandt sig og når de slap deres tag igen.

Jeg vil ikke her gå helt i detaljer – men blot nøjes med at sige at mistanken ledes over i gigtens verden – og måske en mulig leddegigt. Det viste lægens undersøgelser og det var hans klare overbevisning at det kunne handle om det. Udover det kunne han tydeligt mærke buler og knuder i mine hænder – som igen kunne lede tanken hen på leddegigt.

Vi blev nu enige i at vi skulle gå videre med forløbet – sagt ærligt – så skal der findes ud af det nu koste hvad det koster. En operation kommer ikke på tale – da han ikke mente det ville kunne gavne noget som helst.

Det næste skridt er blodprøver – som jeg fik taget i går ved samme lejlighed nu jeg var dernede. Dernæst skal jeg scannes – da det er den mest sikre måde – faktisk bedre end røntgenbilleder. Efter det skal jeg igen møde til samtale hos den samme læge – når resultaterne fra de forskellige prøver er færdige. Hvornår de næste ting kommer ind vides ikke – og med en mulig storkonflikt – kan det måske vare lidt tid – da det jo naturligvis kun er forbeholdt de absolut akutte tilfælde at komme til.

At blive uredt for en gigt sygdom kan tage lang tid – for det er ikke altid man finder noget, ved de forskellige prøver man laver i første omgang. Jeg kan selvfølgelig håbe at de nu kan ses – for jeg har trods alt gået med problemet i over 4 år  – og læst grundigt på symptomerne nu – så kan jeg godt se at mine symptomer tyder på leddegigt.

 

I går aftes var jeg meget træt – det er hårdt at være på og skulle huske at få alle detaljer med – mere kunne jo nok være sagt – men jeg fik dog de vigtigste ting med. Jeg koblede helt fra med TV og har faktisk sovet ret godt i nat.

I dag har jeg som vanlig gået med Oscar og Darwin. Vasket op (varmt vand er balsam til dårlige hænder) og fået købt lidt ind. Hr. Mand var med mig i går og i dag havde han brug for en hviledag grundet sin skulder da han havde fået smerter. Mine hænder er i rimelig ro pt. Men man kan aldrig vide hvornår det næste anfald indtræffer – det er nogle gange fra time til time og fra dag til dag, hvorfor det også er svært at planlægge for langt frem i tiden.

Skulle det vise sig at det er leddegigt – ja så må jeg tage den derfra. Jeg nægter at tude over det, for tanken har jo været hos mig længe.  Min læge er ret bekymret da hun tænker mest på min diabetes og det er da også sandt at der kommer ubalancer i blodsukkeret når betændelsen i kroppen raser – det må blive eksperternes opgave at få det til at gå op i hat og briller vedr. min videre medicinering – herunder insulin og evt. medicin vedr. gigten.

Det betyder også nu at jeg ikke vil tage i mod undersøgelse på diabetes afd. for først skal der findes ud af hvilken type gigt jeg har – så må det andet komme senere – for de to ting skal jo kombineres på en eller anden måde.

Og så ville det jo hjælpe lidt på tingene at foråret snart indfinder sig.

Loading