Jeg bager normalt ikke så meget med småkager, da jeg syntes det er lidt besværligt at have med at gøre. I år besluttede jeg dog at bage amerikanske cookies.

Jeg har justeret lidt på opskriften så den passede i min smag. Blandt andet har jeg både brugt brun farin og rørsukker i stedet for kun brun farin. Jeg har også valgt pekan nødder i stedet for valnødder – grundet at de er mildere i smagen – dertil også valgt en chokolade der er mildere end den helt mørke, der normalt bruges. Der er også brugt bagepulver i stedet for natron (som jeg ikke tåler)

Opskriften:

225 g. smør

150 g. af henholdsvis brun farin og rørsukker – ialt 300 g.

2 tsk. vanilje

2 æg

290 g. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt.

200 g. mørk/lys chokolade. Brugte den fra Toms der hedder mørk/lys chokolade.

100 g. hakket pekan nødder

Chokoladen og nødderne kan man selv bestemme om de skal være fint eller groft hakkede.

Fremgangs måde:

Sukker og smør røres godt sammen. Æggene tilsættes og røres godt med smørmassen.

Vanilje, salt, bagepulver og mel blandes og røres sammen med den øvrige masse.

Derefter tilsættes chokoladen og nødderne.

Dejen hviler på køl. Den tåler fint at stå et par dage – det bliver smagen kun bedre af.

Den færdige dej.


Indstil ovnen på 200 grader. Rul dejen i kugler på størrelse der svarer til 2 spsk. Læg dem på en plade i god afstand da de flyder ud. Bages ca 6-8 min og kun til de er lysebrune i kanten – de må gerne være bløde indeni.

amerikanske cookies


Jeg smagte en af dem og er glad for jeg valgte at kombinere de to sukker typer. Valget af chokoladen og pekan nødderne går rigtig godt i spænd med hinanden.