Sødmælk/fløde – 10 % ris – 4,5 % sukker – 1 % mandelsplitter – Stabilisator (E412, E410, E407, E1442, E508)

Gelatine – vanilje ekstrakt –  Aroma?? –  salt – emulgator (E472b)

 

Ovenstående er indholdet i Karolines Køkken risalamande – producent ARLA

 

Der langes i øjeblikket tonsvis af den type risalamande over disken i supermarkeder og andre fødevarer butikker. Jeg læste en artikel omkring det for nogle dage siden og faktisk producerer Arla produktet fra oktober og frem til julen. Jeg kunne læse at folk køber det her produkt i stor stil og serverer det ikke kun som mellemmåltider inden Jul men også som en egentlig dessert Juleaften. Folk har åbenbart så travlt at de ikke længere ser sig i stand til at lave den slags selv!! Jeg må sige jeg er i chok over den læsning  :shock:   – For intet er da nemmere end at lave den selv.

Se bare indholds deklarationen  :shock:

For sjovs skyld købte jeg en bøtte – som jeg gav 16 kr. for på tilbud – for jeg ville da vide hvorfor folk er så vilde med det.

Jeg behøver vel ikke sige at jeg blev temmelig skuffet – magen til melklister skal man lede længe efter. Ris skal man lede længe efter og når de findes er de hårde som sten – mandler er der heller ikke – kun i yderst begrænset omfang – smagen eksisterer nærmest ikke .  Jeg spiste ikke engang det jeg havde hældt op – men fik det fluks skyllet ud i køkkenvasken.

 

Det gav mig dog blod på tanden – for selv om vi ikke spiser den slags i december her hos os – så ville jeg lige lave en portion – bare for at bevise at det man laver selv er bedst og at det ikke er spor svært at lave.

 

Jeg brugte denne gang “Fru Potte” til at lave min risengrød i.

3 dl. ris

1225 ml. sødmælk

lidt salt

lidt smør til at smøre insatsen med.

Det fik 3 timer og 30 min på HIGH

Jeg rørte i det et par gange under vejs.

 

 

I dag lavede jeg selve risalamanden

Der var taget et par portioner grød fra som Mathias kunne spise – da han elsker risengrød (hvilket vi ikke får ret meget her)

Resten af grøden blev rørt med

80 gram flormelis

3-4 tsk vanilje

og en pose færdig hakkede mandler – (jeg skulle spare mine arme)

 

Derefter kom den piskede fløde i. Fløden skal være letpisket for at give det bedste resultat. Jeg brugte knap ½ l. til denne portion

 

 

Efter at have rørt fløden i kom jeg det hele i en glas skål – så nu har vi risalamande til et par dage  :mrgreen:

 

 

I mit barndoms hjem var det juledesserten hver eneste Jul – og min mor lavede den altid dagen i forvejen – så stod den og trak natten over og blev endnu bedre. Mandlen kom hun dog først i på selve Juleaften – lige før serveringen.