Vi er halvvejs mod Jul og det betyder også at der er ekstra tryk på dankortet.

Alle gaverne er i hus – der mangler kun en mandel gave.

Der er købt mad og øko ris til beaglerne – så vi kan klare den til den anden side af januar.

Det er nu endeligt bestemt at den står på flæskesteg Juleaften – om alt går vel. Derfor har jeg i år bestilt økologisk kam og skinkesteg hjem – så beslutter jeg senere om det skal være den ene eller anden slags. Det er noget dyrere – men til gengæld også bedre end det du handler i supermarkerne.

Jeg har også købt krondyr kød som vi skal spise Nytårs aften.

Dermed skal jeg ikke flyve og fare rundt i butikkerne efter det – men blot tænke på tilbehøret til både flæskesteg og krondyr.

Desserterne bliver muligvis også købt færdige i år – ingen her er til ris a la mande – men jeg skal naturligvis lave min traditionelle “juletræstamme” af marcipan. Dette er der også købt ind til.

Om godt en uges tid – vil juletræet komme op og stå i vores stue – også det bliver nemt, for det er juletræet fra sidste år som blot skal hentes op fra kælderen.

Fuglene i haven flokkes i stor stil om vores troldhassel – det gør de hele året, da jeg sørger for at de har nødder og fedtkugler samt lidt tiloversbleven brød. I år kommer de også til at mærke det er Jul – da jeg har købt “julefoder” til dem.