Ja det skulle prøves – dels er marcipan priserne dyre og har været det i de seneste år og dels har jeg altid haft en lyst til at prøve at lave det selv.

Det er ikke spor svært – men jeg indrømmer at jeg brugte færdigkøbt mandelmel – dette ville jeg gøre før jeg kastede mig ud i alt for meget arbejde.

Resultatet er blevet godt når jeg selv skal sige det.

 

Jeg brugte 2 poser mandelmel (traders joes fra aldi) i alt 200 g.

 

Deri kom jeg ca i spsk. mandel essens (smag dig frem)

og rundt regnet ca ½ dl. glukose sirup – det kan man så tilføje mere af, hvis man ønsker det sødere. Hvis man er vant til den meget sødere færdigkøbte marcipan – så vil man blive overrasket over hvor meget mindre sød denne form for marcipan er.

Den kan være lidt svær at samle – men med fugtige hænder gik det fint. Jeg æltede marcipanen sammen på et stykke film. Derefter rullede jeg marcipanen til en tyk rulle mellem filmen og kom den i en plast pose og i køleskabet.

Marcipanen kan holde ca. 3 uger på køl. Der blev ca 300 g. færdig marcipan.

Vil man gøre det hele fra bunden – skal man smutte sine mandler xx antal gram man vil bruge. Riste dem i ovnen uden at de tager farve og derefter male mandlerne til mel i en minihakker eller blender.

 

hjemmelavet marcipan
hjemmelavet marcipan

 

Næste plan er hjemmelavet nougat – jeg har nemlig indkøbt noget hasselnødde smør – er spændt på hvordan den vil arte sig.

Loading