Kærnemælks horn

Jeg er ved at være så rask nu – at jeg igen finder mere interesse i at lave lidt godt til ganen – og i dag har jeg bagt kærnemælks horn med hindbærsyltetøj.

 

2 dl. god kærnemælk

30 g. gær

2 tsk. rørsukker

1 tsk. vanilje

lidt salt

 

125 g. blødt smør

ca. 300 g. mel

 

Hindbærsyltetøj

 

I en mikroovns egnet skål hælder man 2 dl. god kærnemælk og det luner man i mikro ovnen til det er lillefinger varmt.

Derefter røres gæren ud i kærnemælken – og der tilsættes sukker, vanilje og salt – stil til side.

 

Smørret smuldres sammen med melet og når det ligner “revet ost” kommer man kærnemælks blandingen i og rører eller ælter dejen sammen – måske skal der bruges lidt mere mel – men dejen skal være let og luftig.

Dejen hæver nu 1 times tid.

 

Dejen tages ud på meldrysset bord og æltes let. Derefter bruger man kagerullen og ruller dejen ud – så tyndt som muligt – for den hæver igen. Med en klejnespore eller en pizzaskærer  – skærer man dejen ud i 3 kantet facon. På den brede ende kommer man hindbærsyltetøj på og ruller sammen fra den brede ende så man får et horn – dette gentages til dejen er brugt.

Hornene efterhæver 20-25 min og penslet med sammen pisket æg.

Bages ved ca 180 grader (varmluft) ca 15 min.

Når hornene er afkølet kommer man GLASUR på toppen. Der blev 16 horn af min portion.

 

Kærnemælks horn