Min ovn er gået kaput – færdig og slut er det i hver fald med den. Heldigvis virker kogepladerne dog endnu.

Problemet er jo så at ingen større ting som kræver ovn kan laves for øjeblikket – men bage vil jeg gerne kunne gøre.

Jeg ejer en kombiovn – hvori der både er mulighed for at mikrobølge, kombination af varmluft og mikrobølge – samt almindelig varmluft ovn. Udover det er der “Fru potte” som er en slowcooker – der både kan lave mad på høj/lav interval – brune og så er der også ovn i den.

Så helt uden ovn er vi så ikke.

Da der er en kommende fødselsdag ude i horisonten – måtte jeg prøve begge ting af med hensyn til kage bagning. Jeg har brugt kombi maskinen til både madtærter og andre små retter med et godt resultat – men aldrig bagt i den.

Jeg lavede en standard kage dej – med noget mørk chokolade og nogle hakkede mandler der skulle bruges nu. Fordelte dejen i to dele – folieforme med bagepapir i. Den ene kom i kombiovnen og den anden i “Fru potte” – begge dele på 180 grader.

I kombiovnen var kagen færdig på 30 min.

I “Fru potte” tog det noget længere tid  nemlig 1 time og 20 min.

Kagen fra kombiovnen var fin brun på toppen – mens kagen fra “Fru potte” ingen farve havde. “Fru potte” kagen virker mere svampet – mens kombiovns kagen er som en kage bagt i ovn.

Nu bliver det jo spændende at smage på de to kager – det gør vi først i aften.

 

Fru potte kagen i ovnen
kombiovn i aktion
til venstre — fru potte kagen – til højre — kombi ovns kagen