Brunsviger

En anelse for sent – da det i går var national dag for brunsvigeren.

Brunsvigeren er oprindeligt en tysk opfindelse og skulle komme fra byen Braunschweig – derfra skulle den havde været særlig udbredt på Fyn  https://da.wikipedia.org/wiki/Brunsviger

 

Brunsviger er egentlig bare en gærdej som man kommer remonce ovenpå i form af smør/brun farin/kanel.

 

Jeg går normalt ikke så meget op i lige denne type kage – men syntes det kunne være sjovt at bage den i går så vi kunne hygge med nybagt brunsviger.

 

Dej

1 dl mælk

20 g. gær

40 g smør (smeltet)

1 æg

40 g rørsukker

lidt salt

ca 250 g mel

 

Fyld

150 g brun farin (puddersukker)

120 g smør

1-2 tsk kanel – jeg bruger ceylon kanel

 

Smørret smeltes i mikro ovn – derefter blander man mælk, æg, sukker, salt og den smeltede smør sammen og udrører gæren heri.

Tilsæt mel til du har en fast dej – den må gerne klistre lidt.

Dejen ruller du ud til det passer på en springform – jeg brugte min silikone tærteform.

Dejen hæver nu ca 1 times tid.

 

Den brune farin, smør og kanel smeltes sammen for svag varme og afkøles.

Når dejen er færdig hævet trykker man huller i den med fingerne og kommer remoncen over.

Bag din brunsviger ved 190 grader varmluft ca 20-25 min.

Nydes bedst nybagt.

 

brunsviger
brunsviger