Jeg har bagt grahams brød og boller i dag. Grahams mel er mel malet af fuldkorns hvedemel med alle skaller og kim – det er derfor et supersundt mel at bage med da det indeholder gode fibre.

Opskrift:

50 g. gær

2 dl håndvarmt vand

2½ dl. letmælk (eller anden mælk – kærnemælk kan også bruges)

4 spsk. økologisk raps olie

1 æg

2 spsk. rørsukker

1/4 spsk himalaya salt uden jod – (anden salt kan bruges)

 

160 g. grahams mel

 

og så meget hvede mel at dejen bliver blød og luftig uden at klæbe. Jeg bruger Amo hvedemel.

 

gæren opløses i mælk og vand. salt, sukker, æg og olie tilsættes og røres med væsken.

Dernæst kommes grahams melet i og røres rundt.

Hvedemelet tilsættes lidt af gangen indtil man har en fast blød og smidig dej. Jeg ælter i hænderne i en stor Margrethe skål (dej skål)

Dejen hæver 30-45 min.

Dejen tages ud på bordet – eller en silikone måtte som jeg anvender. Her deles dejen i to halvdele. Den ene del kom jeg op i en form og resten af dejen blev der 9 boller ud af.

Brødet bages ved 200 grader ca 35-40 min. de sidste 10 min uden formen. Bollerne blev bagt ved 200 grader ca 20 min.

 

grahamsboller
grahamsbrød

Loading