Skole lærere mangler ambitioner

Tidligere undervisningsminister Bertel Haarder er nu fremme i skoen og raser mod landets skole lærere. Hr. Haarder beskylder lærerne for ikke at være ambitiøse nok på deres elevers vegne – og er der noget om det ? – ja det er der vel egentlig.

Skolerne i dag er præget af, at de har får lidt råderum – og det er lig med at der ikke er pladsen eller rettere tiden til at være ambitiøs på en elevs vegne.

Når læreren ikke viser eleven, at man er tilfreds med det arbejde h*n leverer, jamen så er det jo klart som solen, at så gider eleven heller ikke levere nogen præstation.

Problemet er jo her at den regering vi har haft siddende siden 2000 (cirka) den såkaldte Fogh Rasmussen periode – den regering har bare formået at få alt til at kuldsejle – i sær på skole området. Aldrig er skoleloven lavet så meget om som under denne regering – og det er intet mindre end en skandale.

Læs videre her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/422323:Danmark–Bertel-Haarder–Laererne-mangler-ambitioner

Som hjemmeunderviser, har det klart været min holdning, at jo mere ambitøst man behandlede sine børn, jo mere var de interesseret i at lære og modtage viden – og ikke mindst studere et emne selv.

En opdatering: Nu mener Haarder at han er blevet fejl citeret og at han ikke har sagt at lærerne er uambitøse – Tjahh – gud ved så hvad der er rigtig – men jeg tror da at det handler om lærere/skole der ikke er ambitiøse nok – det har jeg jo selv oplevet da mine drenge endnu gik i skole – så noget er der bestemt om snakken.

Her er Haarders afvisning i hvert fald: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1570712.ece

 

Og endnu en opdatering på denne efterhånden farce ligende historie: http://politiken.dk/politik/ECE1307912/bertel-haarder-godkendte-kontroversielle-udtalelser/

This entry was posted in Hjemmeundervisning generelt, Undervisning generelt. Bookmark the permalink.

Skriv et svar