Velkommen Hoslykkegaard

At leve med en kronisk sygdom – diabetes er ikke nogen sjov ting. Det tror jeg de fleste diabetikere kan skrive under på. Sygdommen kan være meget svingende hvilket opleves forskelligt fra den ene til den anden. For mit vedkommende har den været nogenlunde stabil – men der har dog været udsving både til den ene som til den anden side. At ramme helt kostmæssigt har været og er en stor del af min hverdag. Mad og kost er ikke bare noget man stopper i munden når man har diabetes. Der skal tænkes over mad indtaget HVER eneste dag – dag ud og dag ind – hele året rundt.

Det betyder ofte afsavn – da jeg ligesom så mange andre er vokset op med  traditionelle retter – som “suppe, steg og is” Julemad som altid var and/flæskesteg og hvad dertil hører – fødselsdage, fester mv. hvor du virkelig skulle regne den ud om du nu kunne spise med  – og lige det med at sidde med en skål salat hvor alle andre spiser sovs og kartofler er netop noget af det som gør at man som person mister en del af fællesskabet. Derfor er det også for mit vedkommende blevet sådan at mange sociale sammenkomster bliver sprunget over, for alt det der “almindelige” mad hverken kan eller vil jeg spise da det ofte er dårligt for mig – måske ikke dagen efter – men der skal nok komme en sidegevinst i form af et højere blodsukker – og vil man byde sig selv det?? – Nej det tror jeg ikke!

Internt i familien betyder det også at de er nødsaget til at spise som jeg – i hver fald til de fælles måltider og her er aftens måltidet det vigtigste at nævne. I løbet af dagen tager vi normalt selv det vi vil og her kan jeg uden betænkning vælge det som nu er mest rigtigt for mig. Jeg har heldigvis en familie der bakker mig op – der er diabetes i både min egen familie, som i min mands. Min mor, min morfar og min morfars far havde alle diabetes type 2 – i min mands familie er det både mor, far og alle 4 brødre der har det – min mand er til nu gået fri. Det betyder at vores fælles drenge også er disponeret for diabetes og netop af hensyn til dem er bloggen her med til at give inspiration. Det er mit håb, at samle opskrifter og kost vejledninger – som og de to kan få glæden af.

Udover det – skal min egen samling af opskrifter og  kostvejledninger også lede hen på at jeg har dem samlet et sted, så jeg ikke skal lede på nettet og i div. opskrifts bøger. Nogle gange ændrer jeg også på opskrifterne så det bedre passer til mit behov.

En anden og stor meget vigtig ting er at begge mine sønner har autisme. At være forældre kan stille større udfordringer når man har barn/børn med sådan et handicap. Det har igen betydet sociale afsavn – da venner, bekendte og familie ikke altid forstår noget som helst, for udadtil er drengene jo helt almindelige – ja, det er de men det er kun  toppen af isbjerget!! Det har betydet en problematisk skolegang som endte med hjemmeundervisning – at jeg via hjemmeundervisning kom i kontakt med andre hjemmeundervisere og folk som søgte mine råd og vejledning da jeg en overgang havde hjemmeundervisning. dk og hjemmeundervisning.nu

Jeg har således været vidt omkring – men samtidig har både min diabetes og mine sønners handicaps gjort mig til et indadvendt menneske som nok gerne deler sine erfaringer – men min facade kan også sige at det er hertil og ikke længere – det er med andre ord blevet et Skyggeliv.

 

PS. Jeg vil sikkert også ligge lidt strik  og hækling på siden ind i mellem, da strik  og i sær hækling er noget af det jeg slapper bedst af med :D