I dag har jeg lavet en ny type is – uden brug af æg/flormelis og ismaskine.
I sin enkelthed består den af 3 ingredienser – piskefløde – vanilje sukker og kondenseret kokosmælk.
½ l. laktosefri piskefløde piskes til skum, sammen med vanilje sukkeret (den må gerne være godt pisket – men ikke til “smør”)
3 tsk. vanilje pulver af god kvalitet
1 dåse kondenseret kokosmælk vendes i fløden – og vupti har man den dejligste is creme lige til fryseren.
Kom massen i en egnet form og frys den ind – man behøver ikke røre i isen under indfrysningen – da den kondenserede kokosmælk sørger for at isen holdes blød.
Denne is er laktosefri hele vejen igennem og kan klart anbefales til de som ligesom jeg og min ældste søn har problemer med laktose i maden. Udover det er den kondenserede kokosmælk ikke nær så sød som den almindelige mælkevariant og selvom den ved prøvesmagning smager svagt af kokos – kan det stort set ikke smages i den færdige is masse – den her vil gå hen og blive et hit her hos os.