Vi er sidst i juli – men skal da være med på “moden” og fejre jul i juli.
I dag har jeg bagt et jule kanel brød – som i sin enkelthed er et “brød” hvor der er remonce i bestående af kanel, smør og brun farin.
opskriften er enkelt
20 g gær
1 dl. mælk
1 æg
30 g smør
1 tsk kardemomme
20 g. sukker
lidt salt
275 g mel
Fyld:
40 gram blødt smør (kan evt. blødgøres i mikroovnen)
110 g brun farin
2 store tsk kanel
rør det sammen
Jeg varmede mælk og smør i mikroovnen og hældte det over gæren, kardemomme, salt, sukker og æg, og rørte det sammen til gæren var opløst.
Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem – evt på silikonemåtte eller bordet. Lad derefter dejen hæve 30 min med et klæde over.
Pres dejen ud – – nemmest hvis man bruger en silikonemåtte – og rul den ud i en firkant.
Derefter kommes remoncen på i midten af fladen. Pensl dej siderne med æggeblomme. Fold først enderne ind og derefter siderne. sørg for at “brødet” er lukket godt sammen.
Kom kanel brødet i en form og lad det efterhæve ca 30 min. (har man ikke nogen form kan det selvfølgelig bages uden)
Pensl brødet med æggeblomme tilsat vand. Klip små huler med en saks i brødet.
Bages ca. 25 min ved 190 grader (varmluft)
Efter afkølingen lavede jeg 3 slags glasur – rød – grøn og hvid som jeg kom på toppen.