Vi er sidst i juli – men skal da være med på “moden” og fejre jul i juli.

I dag har jeg bagt et jule kanel brød – som i sin enkelthed er et “brød” hvor der er remonce i bestående af kanel, smør og brun farin.

opskriften er enkelt

20 g gær

1 dl. mælk

1 æg

30 g smør

1 tsk kardemomme

20 g. sukker

lidt salt

275 g mel

 

Fyld:

40 gram blødt smør (kan evt. blødgøres i mikroovnen)

110 g brun farin

2 store tsk kanel

rør det sammen

 

Jeg varmede mælk og smør i mikroovnen og hældte det over gæren, kardemomme, salt, sukker og æg, og rørte det sammen til gæren var opløst.

Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem – evt på silikonemåtte eller bordet. Lad derefter dejen hæve 30 min med et klæde over.

 

Pres dejen ud – – nemmest hvis man bruger en silikonemåtte – og rul den ud i en firkant.

Derefter kommes remoncen på i midten af fladen. Pensl dej siderne med  æggeblomme. Fold først enderne ind og derefter siderne. sørg for at “brødet” er lukket godt sammen.

Kom kanel brødet i en form og lad det efterhæve ca 30 min. (har man ikke nogen form kan det selvfølgelig bages uden)

Pensl  brødet med æggeblomme tilsat vand. Klip små huler med en saks i brødet.

Bages ca. 25 min ved 190 grader (varmluft)

 

Efter afkølingen lavede jeg 3 slags glasur  – rød – grøn og hvid som jeg kom på toppen.

 

kanelbrød jul i juli
jul i juli

 

Loading