Marmor kage er en rigtig gammeldaws kage – men meget nem at lave – og så smager den også godt.
Jeg har som altid nedtonet sukkermængden, da det slet ikke er nødvendig at komme 500 g i som mange opskrifter ellers foreskriver.
Opskrift
150 g blødt smør (man kan lune det lidt i mikro ovnen)
200 g. rørsukker (ved at bruge rørsukker højner man smagen af det søde)
2 tsk. vanilje sukker
3 æg
1,5 dl mælk
230 g mel
1-2 tsk bagepulver
1 brev dr. otker appelsin
2 spsk kakao
fremgangsmåde
smør, sukker og vanilje, røres godt sammen og man tilsætter æggene – rør det godt.
Mælken tilsættes og røres med.
bland mel med bagepulver og brevet med appelsin sammen – og kom dette gradvis i mens der røres godt.
Tag 1/3 del af dejen fra i en anden skål og rør 2 spsk kakao i.
Den hvide del af dejen kommes i en smurt form af ca 1,5-1,7 liter. Evt kan man komme bagepapir i formen. Kakao dejen lægges ovenpå den hvide del og så kan man anvende en gaffel eller en strikkepind til at fordele den med den hvide del.
Bages i ovn ved 190-200 grader varmluft ca 45-50 min. Man kan mærke med en kødnål eller lign om kagen er bagt – når der ikke længere hænger dej med på nålen, er den færdig bagt.
Lad kagen afkøle – og så kan man komme glasur på hvis dette ønskes. Kagen kan spises hele året rundt.