På et forum jeg kommer på, har der den seneste tid været til debat at insulin typen Insulatard skulle udgå af markedet. Det er den type insulin jeg får og den er af langsom virkende styrke. Jeg havde i starten problemer med at kroppen kunne vænne sig til det – og det kostede mange op og nedture i blodsukkeret. De værste tilfælde var om natten hvor jeg kunne gå langt ned i BS.

Så fandt det ind i et normal leje hvor jeg fik reguleret min kost, motion og insulin så det passede på at blodsukkeret opførte sig mere normalt. Jeg var derfor enormt ked af det da nogle lod forstå at insulin typen skulle forsvinde fra markedet. Jeg forespurgte hos min læge, som kunne berolige mig med at dette ikke havde noget på sig. Dette skrev jeg på forummet – men her var der straks nogen som mente at deres behandlere havde ret. Insulatard skulle udgå.

I går skrev jeg til Novo Nordisk som laver denne insulin type – om det havde noget på sig, at det skulle udgå af markedet? I dag fik jeg mail tilbage og her stod der:

 Citat  “Jeg kan oplyse dig om, at der ikke på nuværende tidspunkt foreligger planer om at lade Insulatard udgå. Du vil således stadig kunne fortsætte med din nuværende behandling.” Citat slut

Loading