Huden påvirkes med tiden når man har diabetes – således også for mig.

Problemet med huden er at den kan blive tør og klø. Nogle gange når jeg tager min strømper af om aftenen eller mine bukser – så sidder den tørre hud på indersiden af buksebenet eller strømpen. Det drysser nærmest ud. Der er perioder hvor det er værre end andre perioder. Specielt efterår og vinter sæsonen kan være slem for mig.

Jeg har normalt brugt “almindelig” body sæbe – den fra Matas stribe serie – mælkeprotein – hedder den vistnok og senere igen en mere mild en som hedder Jason abrikos body vask. I sær den sidste var god – men nu kan den heller ikke længere holde min hud fugtet nok. Jeg har kløet som en sindsyg på ryggen gennem længere tid – så meget at jeg flere gange om dagen måtte klø mig op af den ru væg vi har i vores gang.

Jeg er ikke i tvivl om at min diabetes gør noget ved min hud – tænk bare på det eksem jeg har haft på mit skinneben gennem længere tid.

Jeg har ofte hørt om andre diabetikere der kæmper med tør og kløende hud – så jeg ved jeg ikke er alene i den båd.

Om sommeren når jeg render i shorts mv. får huden luft og her er det ikke så slemt, som når jeg skal til at pakke mere tøj på mig igen.

Nu har jeg endelig spottet noget som har hjulpet mig af med kløen på min ryg. Decubal olie body vask. Så fremover er det kun “sæbe” på oliebasis jeg vil tillade på min krop. Udover det bruger jeg nu fast Mellisa citronmelisse creme – den som fik mit skinnebens eksem til at forsvinde. Den creme er det rene balsam for min sjæl. Den er i den dyre ende – koster omkring 120 kr. for 150 ml. – men den er alle pengene værd.

Mellisa citronmelisse creme
Mellisa citronmelisse creme
Decubal olie body vask
Decubal olie body vask

 

Loading