Hæklebogen med Svenske Landskabsstjerner har været en glødende favorit hos mig.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg lånte den på biblioteket i sin tid og ofte “glemte” jeg at aflevere og måtte betale bøder for det – netop fordi jeg godt kunne lide den. Og der gik ikke længe før jeg lånte den igen.

Så gik årerne – jeg blev gift, stiftede hjem og fik mine drenge og tiden med håndarbejde blev knap – men jeg glemte ikke den der hæklebog. Nu udgives den ikke mere – den kan ikke købes mere – men man kan være heldig at finde brugte eksemplarer af den og købe den for en mindre sum. Antik og marknediser og genbrugs butikker og måske på markeder kan ligge inde med eksemplarer og hvor man kan være heldig. Jeg har fundet mit eksemplar på Krea og i dag ankom den – så nu kører ideerne jo rundt i hovedet på mig og nøj hvor jeg længes efter forår så beaglerne og jeg kan komme i haven, med hækletøj, kaffe og hygge.

Den afbillede Blekinge Stjerne har jeg hæklet i sin tid – jeg har ikke tal på hvor mange jeg lavede for jeg kan huske en del af min familie ønskede sig sådan en. Jeg skal i hver fald have den lavet igen – så den kan komme op og hænge i mine vinduer – når Julen igen holder sit indtog.

Min "nye" hæklebog
Min “nye” hæklebog
Blekinge Stjernen
Blekinge Stjernen

Loading