Her kommer opskriften på Hindbærsnitter.
300 g. mel
200 g. smør (det skal være smør)
70-100 g. flormelis (alt efter hvor sød man vil det skal være)
2 æggeblommer
———–
Fremgangsmåde: Smørret smuldres sammen med mel og flormelis og samles med æggeblommerne.
Mørdejen hviler koldt ½ times tid.
Derefter rulles den ud på meldrysset bord – pas på den er skrøbelig. Dejen skal være så tynd som muligt 2-3 mm. Så stikkes den ud i den facon man ønsker. Jeg plejer bare at lave dem runde – da jeg syntes det er nemmest.
Bundende kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og bages ved 180 grader 8-10 min. Hold øje med dem så de ikke bliver for mørke. Hindbærsnitter skal jo være lyse i farven.
Når bundende er afkølet – lægges de sammen to og to med hindbærmarmelade (jeg bruger mest den gamle fabrik den uden klumper)
Rør flormelis sammen med kogt varmt vand og kom det ovenpå. Man kan pynte med krymmel eller tørret hindbær hvis det ønskes.
Derefter sætter jeg dem koldt i køleskabet til de lige har sat sig – men de opbevares bedst med almindelig rum temp. i en boks med låg.