Jeg har prøvet 3 forskellige midler – simvastatin – Pravastatin og nu Crestor – jeg kan bare ikke forliges med det.

Mine muskler værker som ind i helvede – jeg er blevet gnaven på det seneste – virkelig gnaven. Samtidig kniber det med at bevare overblikket – det er som om jeg ikke har overskud til noget. Det er ikke længere sjovt at gå med mine hunde – det skal bare overståes. Min familie er til besvær – jeg føler ikke jeg kan være mig selv – jeg føler ikke jeg passer i min krop. Med andre ord jeg har følt mig fanget, som om noget pressede inde i kroppen på mig – noget der var tilstede og som var irriterende.

Jeg er vågnet om natten med kvalme og haft det elendigt – været træt om morgenen – skulle tage mig sammen til at gøre dit og dat – ting jeg normalt bare kom let hen over.

Okay mit kolesterol tal er faldet – det ligger på 3.8 altså ret lavt faktisk – før jeg kom på piller lå det på 5,1 – alt for højt sagde min læge – når man har diabetes.

Jo jeg har diabetes – men mit blodsukker er immervæk det vigtigste for mig – blodsukkeret ligger fornuftig – men må da gerne komme lidt mere ned.

Samtidig med det ved jeg nu at de kostanbefalinger man får som diabetiker ikke passer nogen steder. Enhver ved jo, at når man spiser kulhydrater så omdannes disse til glukose. Ris, Pasta, kartofler er jo en del af de fleste danskeres kost – men er man diabetiker – så skal man passe meget på. Jeg har jo fulgt diabetesforeningens anbefalinger, som siger man skal spise – fedtfattig, grønt og gerne pasta, ris og kartofler –  Min læge siger jo så bare at jeg må vænne mig til at skulle tage mere insulin – men det vil jeg ikke – jeg vil have fundet en optimal løsning, så blodsukkeret kan ændre sig, falde lidt, så mit forbrug kan sættes ned. Jeg tager hver dag 42 ie langtidsvirkende – morgen og aften – deruder tager jeg løbende hurtigvirkende i sær til aftensmåltidet omkring 8-10 ie alt efter hvordan BS ligger.

Alt drejer sig om BS – om måltider – at det hele passer sammen – jeg kan ski ikke også koncentrere mig om kolesterol tallet, som aldrig har været for højt – det er kun lægen der siger det har været for højt.

Jeg er gået i gang med at læse Uffe Ravnskov “Kolesterol – myter og realiteter” – og jeg må sige det er skræmmende læsning. Man føres helt ind bagved og får viden om at medicinalfirmaerne, lægerne, sundhedsvæsnet og lign. sidder ved samme bord og regner på hvordan de kan tjene flest penge – ved at sprede budskabet om at folk – selv raske folk – med et kolesterol tal på 6 skal sættes i medicin behandling – det betyder grundlæggende at alle over de 40, skal have kolesterol sænkende medicin – det er forfærdelig – men en realitet.

Jeg er bare så træt at, at være en stasitik – en måling – som skal spæde til stastikkerne over de menesker der behandles for dit eller dat – for der findes ingen som helst beviser på at det virkelig hjælper at tage den type medicin. Kolesterol er et naturligt forekommende stof, som alle har i sig – det er et livsnødvendigt stof for mange ting i kroppen – hjernen for eksempel kan slet ikke undvære kolesterol. Undersøgelser viser desuden også at kroppen selv udligner stoffet. Hvis man en overgang indtager mere kolesterol gennem kosten, så slipper kroppen selv af med det overskyende gennem galden og leveren. Spiser man mindre kolesterol en overgang vil kroppen selv lade op så det passer. Kolesterol medicinen holder med andre ord kolesterolet nede på en kunstlig facon.

Samtidig læste jeg i bogen en anden skræmmende ting, nemlig at bivirkninger ved kolesterol medicinen kan forværre neuropati (nedsat følese i ben/fødder) – Jeg er ramt af en mild form for neuropati – i mine fødder – det betyder at jeg i stressede perioder får forværinger, så jeg ikke kan mærke mine tæer så meget – følelsen at “gå på vat” – desuden kommer der kramper i fødderne i sær ved nattetide. Dette har magnesium afhjulpet hos mig – så jeg ikke længere får kramper når jeg går i seng. Jeg har taget magnesium gennem 3 år med en stor forbedring til følge. Det skal ikke ødelægges af bivirkninger fra kolesterol pillerne.

I går aftes traf jeg beslutningen – jeg tog ikke min kolesterol pille. Dette har jeg endnu ikke meddelt lægen – jeg ved nemlig ikke om jeg vil beholde den læge jeg har – jeg syntes ikke hun har været særlig om sig den senere tid. Til Januar skal jeg beslutte om jeg vil forsætte, for da skal jeg til en ny kontrol for min diabetes – igen skal jeg måles til brug for statistikkerne 🙄

I dag har jeg købt Guarmin – det vil jeg nu prøve at tage over de næste måneder. Samtidig vil jeg selv holde øje med kolesterol tallet – for det kan jeg selv måle med mit apparat – skulle det have en virkning – både på kolesterolet, som på blodsukkeret, så vil jeg meddele min læge hvad jeg har gjort – jeg får brug for at følge meget med i hvad der sker i min krop og holde øje med blodsukkeret så jeg kan justere insulinet – det skulle jo nødig ende med følinger (blodsukkerfald)

Dette indlæg vil blive fulgt op på – hen af vejen i takt med hvad jeg oplever i min krop.

 

Og historierne forsætter – for i dag kan man i landets aviser læse at  – lægerne blæser alarm for nu skal danskernes blodtryk ned – 500.000 skulle være i fare 🙄

Loading