Vel og mærke når man har diabetes 2.

En ny undersøgelse viser at de diabetes patienter der ikke taber sig i vægt – men holder en stabil vægt lever lige så længe som dem der taber sig. Det har hele tiden været lægernes vurdering at sænke blodtryk og kolesterol hos diabetes patienter – men hvis man spiser en sund kost a la middelhavs kost og ellers holder en stabil vægt – gør vægten hverken fra eller til.

Det handler om de sunde fedtsyrer og som på helt naturligvis kan sænke blodtryk og kolesterol og dermed være med til at forhindre hjertekarsygdomme.

Jeg er selv i den båd – burde tabe mig 10-15 kg – dog har det som årerne er gået været umuligt uanset hvad jeg spiste eller drak. Derimod er min vægt forblevet uændret gennem de sidste snart 20 år og jeg forsøger at spise sundt og bare tænke mig om hvad jeg putter i munden. Desuden går jeg jo lange daglige ture med mine beagler.

 

Jeg finder denne udvikling særdeles interessant – læs med her: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/vaegttab-forlaenger-ikke-livet-hos-patienter-med-diabetes/5930523

Loading