Småkager gider jeg ikke rigtig bage – men jeg har købt noget færdig lavet dej som bare skal skæres i skiver, smides på en bageplade og bages. Jeg er nemlig ret træt af færdig købte småkager og tænker lidt fornyelse kunne være vejen frem.

Jeg skal bage småkagerne i morgen så de  sammen med  den allerede bagte kringle kan udgøre 3. søndag i advent hyggen. Simon er hjemme denne weekend og da Hr. Mand rejser på kursus på mandag skal vi lige hygge lidt. Mandag tager Simon hjem igen og så er Mathias og jeg alene på på skansen sammen med beaglerne.

I morgen henter vi juletræet hjem – så vi er sikker på at få et. Sidste år var vi lidt sent ude og endte op med et lidt for stort træ. Så i år er vi på forkant så vi får et lidt mindre et.

Udover det vil jeg bage flere kringler til fryseren for det er noget mine drenge sætter rigtig stor pris på – der er jo ikke noget som mors hjemmebag  :;  og sådan var det også i mit barndoms hjem – min mor bagte verdens bedste kager og ikke mindst hendes hjemmelavede boller, og sådan er det jo ofte at det mor laver er det bedste.

Julen byder også på den efterhånden berømte marcipan “træstamme” som jeg laver hver år. I det hele taget er marcipan en del af vores jul og i år skal jeg også lave min egen hjemmelavede marcipan is som vi skal have som dessert juleaften.

I næste uge går fabrikationen af kringlerne i gang – så fryseren kan blive fyldt op. Jeg købte i forbindelse med mit marcipan køb også en pakke krydderkage blanding som bare skal røres sammen – så en krydderkage kan varme os den sidste søndag i advent. Jeg køber altid mit marcipan direkte fra Odense marcipan da noget af det ofte er billigere end det supermarkederne ligger inde med.

Nytåret skal bare overståes af hensyn til beaglerne – så operation “beagle beskyttelse” er allerede i gang her i huset. Men den sidste aften i det gamle år plejer vi at spise lidt god mad og så ellers bare glemme alt det fyrværkeri der er uden for. I år skal vi have dådyr kølle – som jeg lige har bestilt hjem. Desserten bliver nok noget fromage eller mousse af en eller anden art.

Loading