Advents tiden er over os – og med det Julen lige om hjørnet.

Jeg har fundet mine hjerteformede terra cotta stager frem. Det har gennem årernes løb været advents “kransen” her hos os. Jeg købte dem for omkring 20 år siden i Panduro og sprayede dem med guld spray. Siden da har de været et fast inventar når Julen holdt sit indtog.

1 søndag i advent er passeret og der er nu 3 tilbage. Sidste søndag er selve Juleaften i år.

I Aldi har jeg fundet nogle søde fyrfadslys med guld mønster – en æske med 16 lys koster 15 kr og disse lys er nu blevet sat i stagerne.

Vi tager Julen med ro – Julegaverne er så småt i hus. Kalkunen hygger sig i fryseren til den 20. hvor den så skal op og tø så den er klar til ovnen den 24.

I år har jeg ikke købt en eneste julesmåkage og det får være, for når det nu er blevet sådan at alt indeholder palmeolie – så er jeg stået af. Ikke på vilkår at jeg vil sætte tænderne i sådan noget. Skal der bages – og det har jeg endnu ikke besluttet – da ingen af mine drenge er særlig vild med småkager – så ved ikke om jeg vil bruge tid på det. I stedet vil de til gengæld sætte pris på kringle og hjemmebagte boller – så det er nok der jeg vil bruge mine kræfter.

Med hensyn til palmeolie – så spørg dig selv om du syntes det er i orden at palmetræerne udryddes rundt om i verden til fordel for billig fedtstof i blandt andet industri kager. Tænk på at når træerne fældes ødelægger det truede dyrs levesteder og fødevej. Det vil man forhåbentlig ikke støtte vel?

Og så indrømmer jeg gerne at ulykken på Fredericia havn i 2016, hvor blandt andet en læk selv antændte en overfyldt palmeolie tank er en anden grund til at jeg ikke skal have noget af det. Det er ganske enkelt så ulækkert når den her olie stivner og der drev jo massevis af palmeolie i land langs kysterne. Samtidig fik mange ødelagt deres motorbåde som lå i haven grundet olien der trængte ind i motoren – for ikke at glemme alle de mange biler der blev ødelagt – det havde nær kostet os vores bil også, da jeg bare ½ time forinden ulykken skete var passeret lige forbi havnen – olien løb jo ud på kørebanen!!

Loading