Lavede mandel fromage til Simons fødselsdag.
Og her er opskriften som jeg dog har justeret på – blandt andet er der flere mandler i.
Læg 6 blade husblas i blød i koldt vand.
ca 150 g. smuttede og hakkede mandler
Jeg havde 200 g. i alt og gemte noget til pynt.
8 æggeblommer – man kan bruge past. æg hvis man vil
7-8 spsk flormelis (er nemmere at røre ud)
Lidt vanilie efter smag
revet citron skal fra 1 citron (havde noget på frost)
1/4 piskefløde
1 bøtte ricotta ost
æg, flormelis, vanilie og citron skal piskes hvidt og skummende.
Pisk 1/4 piskefløde til skum og bland ricottaen i.
Husblas tages op af det kolde vand – lad evt vand hænge ved – jeg knuger det aldrig. Læg det i en egnet skål til mikrobølge og smelt husblasen i mikrobølge ovnen.
Køl den af med lidt af flødeblandingen
og hæld det i en tynd stråle i æggemassen – brug elpisker på lav hastighed.
lad det stå et par minutter og bland så flødeblandingen i. Rør det rundt med en dejskraber.
Derefter tilsættes de hakkede mandler og blandes rundt.
Fromagen kommes i en form og stilles i køleskab mindst 4 timer.
Ved serveringen kan man drysse hakket mørk chokolade og de resterende mandler over.

