Jeg havde godt nok i et tidligere skriv været inde på at jeg ikke ville lave en jule “træstamme” i år – mest pga. af marcipanpriserne – for du får ikke meget marcipan for en 50’er nu om stunder.
Jeg besluttede i stedet at lave min egen marcipan og min egen nougat – og det har været alt besværet værd – så meget at jeg nu vil forsætte med den metode fremover. Jeg vil dog næste gang lave en større portion – så der er lidt mere at rulle af.
I tidligere skriv kan man finde opskrifterne på henholdsvis marcipan og nougat.
I går blev selve “træstammen” lavet og lagt på køl igen – og i dag er den overtrukket med chokolade.
Jeg valgte at bruge Toms mørkmælk 47 % – som også indgår i selve nougaten – og som også gør at det er nemmere at skære skiver af “stammen”
Udover Jule “træstammen” fik Hr. Mand og jeg i fælleskab trillet havregrynskugler – så de også er klar. Opskriften ligger også her på siderne.
I morgen skal jeg prøve at lave en blød vanilje fudge.
Juleaften er kun ca. 2 dage væk nu – Juleaftensdag skal jeg lave min berømte mandeltærte som bliver årets juledessert. Denne gang laver jeg mandelmelet selv – noget jeg også skal forberede i morgen. Derefter bliver mandlerne malet i min minihakker som jeg har som tilbehør til min kenwood major maskine.