Yngste sønnen havde fødselsdag i går og han havde ønsket at få hjemmelavede hindbærsnitter.
Jeg bagte bundene dagen i forvejen – og kom på en ny ide – som der kom nogle rigtig gode bunde ud af.
Opskrift:
200 g mel (amo)
50 g. mandelmel
40 g. flormelis
125 g laktosefri smør (eller anden smør)
½ tsk bagepulver
vand til at binde dejen sammen med.
Riv den kolde smør på et rivejern i en egnet skål og tilsæt alle de tørre ting.
Så smuldrer man det hele sammen til det ligner revet ost – og samler det med vand – der skal kun bruges så meget vand at man kan ælte massen sammen.
Derefter skal dejen på køl – ½ times tid.
Rul dejen ud – til det er ca ½ cm tyk og skær dem i facon – jeg bruger et ca 8 cm i diameter glas til formålet.
Bruger man den runde form bliver der ca. 8-9 hindbærsnitter ud af det. – Skal man lave flere ganger man bare op til opskriften.
Varmluft ovn 185 grader ca 10-12 min. Bundende må ikke blive brune – blot lysebrune i kanten. De er bløde når det kommer ud af ovnen – men bliver hårde når de er afkølet.
Når bundene er afkølet kan man ligge dem i en tætsluttende boks til de skal bruges. Faktisk syntes jeg de bliver bedst når de lige har stået 1 døgns tid.
Ideen med mandelmelet viste sig at være god. For søren de blev gode og knap så hårde og derfor behøves heller ikke så meget sukker i.
Når de skal bruges lægges de sammen med en god hindbær marmelade – jeg brugte den cremede fra den gamle fabrik.
Kom glasur og andet pynt på toppen.