I dag har jeg bagt Boghvede boller. Jeg fik ideen fordi der befinder sig noget boghvede mel i mit skab.
Jeg lægger vægt på det gode kulhydrater som giver langsommere stigning i blodsukkeret og her er boghvede godt.
Bollerne er lavet på øjemål – som jeg altid gør når jeg bager
Opskriften er cirka som følger
3 dl soja mælk m/vanilie
2 dl lunt vand
50 g. gær
2 spsk. agave sirup
½ tsk. salt
½ dl. koldpresset rapsolie
Gæren røres sammen med “mælk”, vand, agave sirup, olie og salt
Derefter tilsættes cirka 250 gram Boghvede mel og lige så meget almindelig mel så man får en blød let dej – den må gerne klistre lidt
Dejen hæver 30-40 min – hvorefter man former boller eller brød. Der bliver cirka 15-16 boller alt efter str. – Bages i oven – varmluft ved 180 grader i cirka 12-15 min.