Sommer er dejligt – men varmen er det så som så med når man har diabetes.

Mon ikke de fleste med diabetes oplever at der sker et eller andet med kroppen når varmen bliver for meget?

For mit vedkommende er for meget varme lig med en enorm ubehagelig påvirkning af min krop. Sagt kort så befinder jeg mig bedst når det er klar himmel med lidt kølighed i vinden og en temperatur omkring 20-22 grader.

Der sker det at det begynder at trykke i hovedet på mig – det strammer i kroppen og man har lyst til at tage tøjet af. Fødderne hæver og hen under aften smerter de – det stikker og prikker og de er stive at gå på – virkelig ubehageligt.

Udover det bliver jeg gnaven, rastløs og har bare ikke lyst til noget som helst. Om natten sover jeg af pommeren til – hvilket jo gør at jeg så er træt om morgenen, når jeg skal op og i gang – rigtig træls.

Blodsukkeret sladrer om at kroppen er stresset og bare man kigger på en kop vand stiger det nærmest :-S

Nuvel sommer tiden er jo forholdsvis kort – men kan opleves som en dårlig periode når man har diabetes.

Det handler om at være ekstra god ved sig selv – så jeg stopper fødder i kuldslået vand – det lindrer – tit og ofte lader jeg den kolde hane løbe over mine håndled – pulsslagene får sendt lidt kølighed til hovedet på den måde. Jeg har hele tiden koldt vand stående i køleskabet som jeg løbene drikker af og så drikker jeg gyldenris te – som jeg sætter i køleskabet og drikker som is te – det renser ud i kroppen og nyrerne kan bedre skille sig af med affaldsstofferne. Det handler om at tænke positiv – hvilket kan være svært – men det gælder virkelig om at lave noget af det du har det godt med. For mit vedkommende er det at nusse med beaglerne – spille og bygge med Sims og så bruger jeg tid på at sidde i skyggen og tænke på alt og ingenting – kigge op i den blå himmel og se de drivende skyer (hvis der er nogen)

Igen viser det her at diabetes handler om meget mere end bare mad og drikke :;

Min sommerfugle busk står i fuldt flor
Min sommerfugle busk står i fuldt flor

Loading