I dag har vi fået ribben med BBQ sauce. Super Brugsen havde et godt tilbud fra egen slagter og de skulle bare varmes igennem i ovnen – så det var dejlig nemt  :mrgreen:  Lysten til mad er ikke så stor i øjeblikket grundet varmen – så jeg tænkte at en god fyldig salat ville være godt.

Jeg havde noget Perlebyg stående i skabet – men man kan også anvende spelt eller rug. Salaten er i øvrigt passende til de fleste typer kød – så man kan spise både frikadeller, kylling, bøffer eller fisk som laks eller fiskefrikadeller til denne salat.

Jeg havde 225 gram Perlebyg som jeg kogte med lidt salt cirka 20 min.

Kernerne blev derefter afkølet.

Jeg har brugt en mellemstor squash – som jeg skrællede og tog kernerne ud af (ellers bliver salaten meget fugtig) – derefter skar jeg squashen i mindre tern.

tilføjede to røde peberfrugt i tern – en dåse majs kerner u/sukker (bonduelle) – et bundt forårs løg i små skiver også noget af den grønne top – dernæst 50 gram pinjekerner – og fetaost efter smag – jeg brugte en bøtte i mellemstr.

Det hele blev rørt sammen med 3 spsk lemonolie (kan købes i de fleste større supermarkeder) – 2 spsk citron saft – salt – peber (5 peber fra Santa Maria) og 2 fed presset hvidløg. Dressingen piskes sammen og hældes over salaten – vendes godt rundt og stil den på køl – må gerne trække et par timer.

Salaten blev rigtig god – så det er ikke sidste gang jeg laver den.

Perlebyg Salat
Perlebyg Salat

Loading