Jeg elsker knækbrød – men jeg begynder at finde de der købe nogen kedelige – såå
Jeg er tosset for hvem bager dog knækbrød i den her hede 😕 – ja det gør jeg så :;
Det er nemmere end man lige skulle tro så det blev lavet vupti og hurtigt.
Jeg havde stadig frø blanding fra den pakke med “stenalderbrød” jeg købte for nogen tid siden i Super Brugsen – så det kunne passende blive anvendt
Jeg har løseligt brugt:
2½-3 dl frøblanding – hørfrø, sesam, græskar, solsikke er der blandt andet i
2-2½ dl havregryn
½ dl. olie
2 dl. vand
1 – 2 tsk salt (efter smag)
1 tsk bagepulver
cirka 3 dl. mel – man kan bruge det mel man har lyst til eller blande 2 slags sammen.
Opdatering 22/9-14: Alt efter hvilken frø blanding og mel man bruger skal man beregne at der nogle gange skal ekstra vand i. Dejen skal være “smørbar” d.v.s. at man skal kunne smøre den ud med en palet kniv på bagepapiret.
Det hele røres godt sammen og spredes ud på bagepapir – brug en palet kniv evt. fugtet eller som jeg en dejskraber med silikone belægning
Dejen skal være tyndt spredt ud – derefter bruger man en pizzaskærer eller kniv til at skære dejen i passende stykker.
Oven skal være 200 grader varm – jeg bruger varmluft kombineret med undervarme – bages cirka 20 min – de sidste 5 min. med overvarme på så de får farve. Ellers kan man sætte dem kortvarig under grill.
Når de er afkølet brækkes de fra hinanden – opbevares tørt i en dåse. Mums – nu skal jeg vist ikke købe knækbrød mere – men bare bage mine egne 😀
Man kan jo kombinere indholdet af sit knækbrød på flere måder – det er kun fantasien der sætter grænser
Mathias har prøvesmagt og fundet knækbrødet i orden og med beskeden om at dem må jeg gerne lave flere af he he
Smagen er lidt i retning af nøddeagtig grundet de frø der er i – og de kan spises som de er uden nogen ting på!!