Dem her bager jeg også ind i mellem og det gode ved dem er at man kan spise dem lige som de er. De smager bedst nybagte – men kan godt lunes lidt i ovnen dagen derpå. En anden fordel er også at de kan fryses.

Grundopskriften er igen fra en af mine diabetes bagebøger . Bagebogen for diabetikere. Men som med så mange andre opskrifter har jeg også ændret denne her så den passer til mit behov.

 

400 gram mel – enten blandede typer 200 gram af hver

40 gram gær

40 gram sirup – jeg bruger agave sirup da den ikke er så sød

5 spsk.lunt vand

Lav en fordybning i melet. Heri smuldre man gæren – tilsætter vand og sirup. Rører lidt mel fra kanten sammen med så gæret opløses. Derefter hæver for dejen cirka 15 min.

fordej til nødde stænger
fordej til nødde stænger

70-75 gram hakkede hasselnødder eller andet – i dag brugte jeg pecan nødder

100 gram havregryn

250 gram ymer, ylette eller lign.

1½ tsk. salt

2 tsk kanel

1 æg

Disse ting røres sammen med fordejen – ælt dejen godt og brug lidt mere mel hvis det er nødvendigt. Dejen må gerne klistre lidt.

Stil dejen til hævning ½ time.

Ælt dejen igennem og form stænger – ligesom små tynde flutes. Stængerne hæver endnu 15 min. pensles med soja mælk – eller mælk og drysses med lidt perlesukker.

Bages i oven ved 180 grader (varmluft) cirka 12-15 min alt efter hvilken ovn man har.

Stængerne spises som de er uden noget på.

De færdig bagte pecan stænger
De færdig bagte pecan stænger

Loading