“Jeg glæder mig i denne tid – nu falder julesneen hvid – så ved jeg Julen kommer” Sådan starter min absolutte ynglingsbog fra min barndom – “Peters Jul” – som min far var en flittig oplæser af. Hver år op under Jul kom jeg op på skødet og så læste vi bogen sammen – gud hvor jeg savner den tid. Julen har rigtig mange minder begravet i mig – minder jeg tager med til mine drenge – for jeg har naturligvis også læst bogen for dem – da de var mindre. Jeg har desværre ikke længere den originale bog fra dengang – men et par år før min far døde forærede han mig et nyt eksemplar som nu står et sikkert sted.

Om små 14 dage er Julen over os og i dag har jeg fået købt sønnernes julegaver – for selvom de nu er henholdsvis 24 og 22 – så skal de da have lidt alligevel. Simon mangler jo ting til lejligheden så derfor er der indkøbt noget som kan give lidt hygge hos ham – hvad – ja det er en hemmelighed lidt endnu. Mathias får også noget – noget han har ønsket sig og noget han mangler i følge hans mor – det holder vi også hemmeligt lidt endnu.

Noget af julemaden ligger nu i fryseren – nemlig de gode økologiske kyllinger fra Sødam – som skal tilberedes i stegeso. Så ingen flæskesteg eller and denne Jul her hos os  :;  – Juledesseerten – bliver en cheesecake som jeg tilbereder i dessert glas – for så kan jeg lave den uden husblas – nemt og hurtigt.

Nytåret er der også tænkt på og her har jeg i aften bestilt kød hjem fra grisogko – noget jeg ofte gør. Så der er bestilt kød til hverdags brug og en kalvefilet som vi skal have af Nytårs aften. Desserten har jeg ikke på plads endnu – men det bliver noget let og luftigt – for vi bryder os ikke om al det tunge mad – måske en is dessert eller en fromage ?

Hr. mand og jeg er blevet enige om at vi dropper julegaverne til os – det er jo til syvende og sidst nærværet og den gode mad vi ønsker os mest – vi kan jo anskaffe de ting vi virkelig mangler i løbet af året.

cropped-christmaslilla.jpg

Loading