Fredericia er i øjeblikket ramt af en af de største katastrofer i byens historie.

En gødnings tank på Fredericia havn revnede og satte ild i en palmeolie tank – samt senere flere olie tanke.

Brandvæsnet fra hele Trekantsområdet samt Middelfart har hele natten igennem kæmpet mod flamerne. Mange husstande blev evakueret og måtte tilbringe natten andet sted.

http://frdb.dk/article/20160204/ARTIKLER/160209551

Her til morgen brænder det stadig – men eksplosions faren skulle være ovre siger politiet.

Vi frederianske borgere bliver bedt om at forholde os til forholdene – Hele Strandvejen er spæret ud til Erritsø hvor min ældste søn Simon bor.

Simon fulgte det hele fra sin lejlighed og kunne en overgang lugte røg og gasser selvom om alt fra lukket i hans lejlighed.

Jeg ved fra medierne at flere bilister er kørt gennem gødningsvæsken  da dette jo rendte ud på kørebanen. Meget a pro po – så kom jeg selv den vej i går aftes – da jeg kørte Simon hjem fra klub og da jeg skulle hjem igen via Strandvejen. Kun 1 time efter jeg kørte forbi havnen skete dette uheld. Så jeg blev ski ærligt talt noget mærkelig tilpas – da Simon via facebook meddeler hvad der er hænt. Vi havde siddet og set fjernsyn.

Ved 23 tiden var der udrykning via Vejle – da vi tydeligt kunne køre brandbilerne på vej mod havnen.

Vi bor heldigvis et stykke derfra – men til morgen da jeg var ude med beaglerne i haven var det tydeligt at høre sirener, lyd og larm i den ellers frostklare solrige morgen.

Peter er heldigvis ikke berørt af trafikken mod Kolding da han kan køre bagom – men trafikken har ganske givet været tæt der – da Strandvejen jo er spærret.

Håber det hele kommer under kontrol i løbet af torsdagen.

 

Meget a la katastrofer – så har vi jo i Fredericia Shell Raffinaderiet og det er tættere på os. I tilfælde af storkatastrofe vil vi være nogen af de familier som skal evakueres. Vi har jo oplevet bombetrusler, brand og andet godt tidligere – som er faldet heldigt ud.

Sådan noget spekulerer vi ikke over i hverdagen – men tankerne melder sig jo når der sker sådan noget som det på havnen i aftes og i nat.

Loading