Skulle jo til læge i dag. Havde endelig fået mig manet op til at tage samtalen.

Det handler om mine arme, hænder og fingre. Det er jo ikke let på kort tid af berette om alle de her symptomer jeg har og hvornår de generelt er opstået.

Før jeg tog afsted drog jeg lige tilbage i tiden – både i mine tanker og mine billeder som ligger på min computer.

Og tænk her begyndte der at opstå nogle sammenfald.

Første gang jeg har taget billede af en af mine hænder er dateret den 28/12-13 – hvor hånd og fingre er hævet

Anden gang er den 22/9-14 – hvor jeg igen har taget et billede af en af mine hænder

Treide gang er den 29/12-15

Det der først falder mig for brystet er årstiderne – det er på nogenlunde samme årstid – altså efterår/vinter.

Faktisk har jeg det ofte ret godt i forårs/sommer perioden – men så sker der noget når efteråret runder hjørnet.

Hmm ret mystisk og så måske alligevel ikke. Grunden til at jeg ikke har hængt mig så meget i det i årerne 2013-14 er at jeg på dette tidspunkt lige havde mistet henholdsvis min far og min ældste bror.

Problemet med mine hænder har været slemt dette efterår/vinter – hvor det er kommet og gået og hvor det virkelig har bidt sig fast i mig – da det har været så hyppigt. Så har der været perioder hvor det er gået bedre – for så at vende tilbage for fuld skrue.

Alt det tog jeg med mig til lægen – og vi havde en samtale – plus at hun jo så mine hænder – som lige i øjeblikket selvfølgelig er symptomfri – bortset fra et ømt håndled.

Generelt er jeg meget øm når der trykkes og mærkes på hænder, håndled, arme og fingre.

Det kan være alt fra A til Z – personligt tror jeg ikke det handler om gigt selvom symptomerne kan tyde derhen – det er jo mærkeligt at det er så årstidsbestemt??

Min læge kom ind på D vitamin mangel – hvilket faktisk godt kan give disse symptomer – en anden grund er at jeg har diabetes og jeg tager insulin.

Og det er her jeg starter – jeg starter op med et D vitamin tilskud – samt at jeg begynder at tage fiskeolie og spise mere fisk evt i form af fiske pålæg – æg er er også en god vitamin D tilskud.

Jeg ved det ikke – men det er en start og jeg er villig til at prøve det af et par måneder.

 

Mine læge tror ikke på at hækling mv. er en årsag – men selvfølgelig kan man gøre det for meget – så alt med måde. Desuden er jeg ikke direkte solelsker – da jeg ikke tåler sol i ansigtet. Om sommeren er jeg naturligvis meget ude – men opholder mig på skyggefulde steder – så det kan sagtens tænkes at jeg også på grund af min diabetes er i D vitamin underskud.

Den næste tid vil vise om det holder stik – men noget konkret kom der ikke på bordet – men dog et sted at starte.

Loading