NB: DENNE KAGE ER IKKE DIABETES EGNET !

Der er rigtig gået kage i siden her i øjeblikket – så jeg forsætter lige med denne her som jeg bagte til aften hyggen i dag hvor hele familien er samlet.

Jeg har fundet kagen på en amerikansk side og oversat cups til gram.

De tørre ting blander man i en skål for sig

2oo g. mel

120 g. sukker

lidt salt

2 tsk. bagepulver

2-3 tsk vanilie

20 gram kanel (urtekrams ægte kanel)

———-

De våde ting

1,5 dl. mælk

50 g. smeltet smør

2 æg

———-

Fyld

100 g. smør

130 g. brun farin

2 tsk. mel

———-

Fremgangs måde.

Rør fyldet sammen og stil det til side.

Mælk og æg piskes sammen og blandes derefter sammen med alle de tørre ting. Til sidst blandes den afkølede smeltede smør i dejen.

Dejen kommes i en form beklædt med bagepapir.

Ovenpå dejen ligges nu farin blandingen i klatter og bagefter blandes det ned i dejen – man kan bruge enden af en ske til det.

Kagen bages ved 180 grader 30-35 min.

 

——————-

farin klatterne er lagt på dejen
farin klatterne er lagt på dejen
farin klatterne er blandet i dejen
farin klatterne er blandet i dejen
den færdige kage
den færdige kage

Det er første gang jeg har lavet kanel kage på denne måde og den smager rigtig godt – så det bliver ikke sidste gang jeg laver den.

Loading