om mine stakkels arme og hænder – for det skal da ikke være en hemmelighed at det skifter ligesom det her omskiftelige vejr vi har haft den senere tid.

Jeg er faldet over en rigtig god artikel – den er på engelsk – men den beskriver meget godt at man ikke altid skal tro på det lægerne siger. Jeg har jo fået at vide at jeg lider af carpel tunnel syndrom – og da jeg har diabetes – så kan sagen ikke være mere rigtig siger min læge – men der er mange hvis’er og men’er – for mine symptomer passer slet ikke på carpel tunnel syndrom.

Det er meget svært at beskrive hvad der sker – for  det er jo noget kun jeg kan føle. Men når man læser på hvad folk beskriver – så er hånden/hænderne “døde” – de sover og det stikker og prikker – nogle føler svie og brænden – og alt det føler jeg ikke. Nuvel mine hænder kan godt “sove” eller rettere det snurrer i dem sommetider. Udover det kommer der tiltagende hævelse som kan blive så slem at jeg ikke kan knytte hånden sammen – håndleddene smerter – ligeså gør fingerne og op i armene – ja helt op i skulderne nogle gange. Det er en meget øm smerte – ligesom når man udsættes for en kraftig overbelastning og leddene gør ondt. Her hjælper det ikke med kulde på – men der imod varme – varme og ro er den rene balsam og får det hele til at slappe af – næsten bedre en smertestillende medicin. Der kommer ofte rødme og betændte områder og her er det kun pamol eller panodil der kan slå det tilbage. Der er med andre ord tale om en betændelses reaktion – så jeg er ret sikker på at som jeg tidligere også har skrevet, at det handler om senerne – som overbelastes. Nogle dage mærker jeg ikke ret meget til det, for pludselig at opdage at jeg får en reaktion om aftenen som kan være fordi en af beaglerne har trukket mig skævt – at jeg har taget et forkert greb for at lukke emballagen op på hamburgerryggen – båret varer til og fra bilen – båret vasketøj op fra kælderen – måske har jeg hæklet en lap for meget en dag – eller taget et forkert greb på støvsugeren – så der er ingen opskrift på hvor og hvornår det sker – det sker bare.

Lige i dag har jeg en rigtig dum venstre arm – det startede i nat hvor jeg vågende og var helt smadret fordi jeg havde ligget forkert med hovedet – armen gjorde så ondt – jeg kunne ikke strække den ud – måtte støtte den med højre hånden. Jeg tvang mig til at gøre det jeg altid gør – jeg gik dog kun med den ene beagle til formiddag. Her hen under aften er der hævelse i begge hænder – de er stive og håndleddene smerter – alligevel har jeg hæklet lidt – for jeg har fundet ud af at det ikke betyder noget hvad jeg laver – det vil komme alligevel.

Tilbage til den før omtalte artikel – hvori der er et skema over hvilke punkter man kan trykke på når der er mistanke om carpel tunnel syndrom og jeg reagerer ikke med symptomer når jeg trykker på disse.

Jeg tænker meget på nu – hvor mange der fejl opereres fordi lægerne tror det er sådan noget og så ½-1 år efter er den gal igen og de bliver opereret igen – operationer der måske kunne have været undgået, fordi man ofte fejl vurderer symptomerne.

http://peterborten.com/all/are-you-sure-thats-carpal-tunnel-syndrome-getting-to-the-source-of-wrist-and-hand-pain/

Loading