Jeg faldt lige over en rest marcipan i mit køleskab og besluttede at få det udryddet.
Jeg gik på nettet for at læse på marcipan boller – men opskrifterne sagde at man skulle lave fyld af marcipan/smør/sukker og så rulle dejen ud – komme fyldet på og bukke enderne sammen. Det havde jeg bare ikke kræfter eller arme til så jeg opfandt min egen måde i stedet.
3 dl mælk
50 g. smør
en pakke gær
3 spsk. rørsukker
salt efter smag
og så meget mel der skal til for at få en jævn og blød dej
marcipan groft revet – jeg havde 100 g.
gæren smuldres i en egnet skål – kom sukker og salt ved
mælk og smør lunes i micro ovnen til smørret er smeltet.
Hældes over gærblandingen og røres til gæren er opløst.
Derefter kommes der mel i så dejen lige er samlet og så tilsættes marcipanen og røres med. Tilsæt så meget mel at dejen kan æltes med let hånd – men stadig er blød.
Hæver 45 min til 1 time.
Derefter slås dejen ned og formes til boller – jeg fik 14 ud af denne portion.
Efterhæver 15 min og bages ca. 12-15 min ved 180 grader (varmluft)
Det er en sød bolle – men smager rigtig godt med smør på og en god kop kaffe til.
