Sagt lige ud – så er jeg bestemt ikke glad for det her tørre vejr vi har – og som nu har varet siden maj måned. Haven er ganske enkelt et trist syn – for græsset er nu så svedet at det er til at græde over. Vi må jo ikke vande – og vi må for alt i verden ikke tænde bål/grill og lign – da der er totalt afbrændings forbud i vores kommune. Vi vander dog hver aften vores hortensiaer – som ikke tåler nogen form for udtørring – det er vigtig at holde lige dem i live – da de har tilhørt min far og er noget af det jeg gerne vil bevare efter ham.

I år kommer det til at gå ud over Fredericias traditionelle fejring af 5-6 juli – hvor vi hver år markerer slaget om Slesvig-Holsten krigen i 1849 – det er så 169 år siden denne gang. I år trues fakkeltoget gennem byen d. 5 om aftenen – ligesom at kanon saluteringen d. 6 om morgenen er i fare – på grund af afbrændings forbudet. Hvordan kommunen håndterer dette vides ikke i skrivende stund. Jeg har været til rigtig mange 5-6 juli fejringer gennem tidens løb – men ikke i de senere år – da jeg jo har prøvet det en del gange. Ikke desto mindre er det en festlig begivenhed og der er altid en god stemning.

Vi har dog overlevet til nu – i det varme og tørre vejr og lige i dag er der et tiltrængt skydække – så vi lige kan få en pause fra al den sol. Det er jo på en måde ganske forfærdelig at skulle sige det her – men et ordentlig regnskyl ville være på sin plads. Vi nærmer os også det kritiske punkt hvor vandværkerne må sende forbud ud – det er allerede sket visse steder i landet. Det ser dog desværre ud til at tørken forsætter juli måned ud.

 

På skyggesiden af vores hus står vores clematis Montana – og den er nu sprunget ud og ser ud til at klare tørken – da den netop står en del i skygge

 

A pro pro grill – så er jeg glad for vi har fået opti grillen – for den bliver flittig brugt. I weekenden stegte jeg en kalve filet på den – og den blev rigtig god – og smager lidt hen a la grill mad. Ellers er appetitten ikke så god – og det bliver bare hurtig mad i hverdagene – for jeg gider ganske enkelt ikke i den her varme.

Hr. Mands helbred går godt fremad. Han har sågar præsteret at få klippet lidt af hækken – det var ikke så meget skulderen der var problemet bagefter – men ben, ryg mv. fordi han ikke har været i gang længe. Han kan dog mere og mere med armen – men har også stadig nogle begrænsninger.

Mit eget helbred går lidt op og ned – den ene dag kan jeg ikke en skid med mine arme/hænder – for så at være aktiv igen dagen derpå – det er virkelig mærkelig som det opfører sig? Jeg syntes dog at tendensen viser – det er blevet lidt bedre både via de kost tilskud jeg sluger i lange baner – som den træning jeg laver med mine hænder. Det er dog for tidligt endnu til at sige at det virkelig gør en forskel. Her må jeg nok igennem efterår og vinter perioden også.

Loading