Danmark visner for alvor nu! Jeg så et før og efter billede af vores fædreland som det normalt ser ud og nu efter den kraftige tørke vi har været ramt af i over 2 måneder – det er virkelig et trist syn og noget vi danskere ikke er vant til – vi er simpel hen ikke skabt til disse temperaturer og da slet ikke tørke. Der advares til højre og venstre om at passe på vores natur og os selv med ikke at brænde noget som helst af udendøre – noget vi alle SKAL efterkomme – længere er den jo ligesom ikke 😉

Vores have forfalder mere og mere – vi har med flittig hånd vandet min fars Hortensiaer – for de MÅ bare ikke gå til – vores mini grantræ er også på listen over det som får vand. Og nu sættes der ind med vores hvide syren – den er nemlig blevet så flot og har haft mange blomster i år – nu er den tæt på at krølle sammen – så fra i aften går operation “red en hvid syren” i gang.

Vi vander ikke med vandslange – altid kun med vandkanden – vi er nødt til at spare på det livsvigtige vand i vores haner – endnu har der ikke været lagt forbud ud fra vores vandværk – men det kan jo hurtigt indfinde sig – for det ser ud til at tørken forsætter – i vores område er indeks på 10 hvilket er det højeste tørketal og sådan ser det ud mange andre steder i landet.

Vores fugle tørster også meget og opsøger Beaglernes vandskål udenfor hele tiden – så de drikker og tager bad på livet løs – samtidig kommer det også pindsvinene til gode om natten når de går gennem vores have. Vi har sat ekstra vand ud til havens dyr og jeg sørger for at der kommer frisk vand i flere gange om dagen.

I næste uge skulle det blive endnu varmere  – og det bekommer mig ikke ret godt. Jeg lider virkelig i varmen nu – min diabetes lever sit eget liv og mine fødder hæver op så jeg ikke kan have sko på. I mandags var jeg tæt på et regulært hedeslag – så helbreds mæssigt klarer jeg det ikke ret meget længere. Jeg prøver at tage det så roligt som muligt – får drukket en del i sær dansk vand – men med en kronisk sygdom er den her varme bare noget lort  🙄

 

en ud tørret hvid syren

 

Loading