Jeg køber ofte og i sær op under Jul mandelmel i Aldi. Det er super godt til både det ene som det andet.
Jeg bruger det i sandkage – til min “berømte” mandeltærte og nu også til brød. Jeg fik lige hamstret en del poser til en 5’er i Aldi som kom hjem til samlingen.
Da mine arme ikke havde det så godt i dag – kom min Kenwood maskine i brug til at røre dejen sammen.
1 pk. gær
ca 5½ dl sødmælk
50 g. smør
2.spsk. sukker
1½ tsk. salt
1 æg
1 pose mandelmel (125 g)
hvede mel så dejen slipper skålen – men stadig er lidt klistret.
varm sødmælk og smør i mikro ovn – til det er lunt og smørret begynder at smelte.
kom sukker/salt sammen med gæren og hæld mælkeblandingen over. Rør til gæren er opløst. Kom ægget i.
kom mandelmel og noget af hvedemelet i og start maskinen. Lade den arbejde melet ind og tilsæt mere mel – til dejen er samlet og slipper skålen.
Lad dejen hæve mindst 1 time med et klæde over
Når dejen er hævet – slås den ned og man former et brød – eller laver boller.
Brødet efterhæves 15 min – pensles med koldt vand og sættes i den forvarmede ovn 180 grader (varmluft) – Bages ca 25 min. Sluk ovnen lad brødet stå i eftervarmen endnu 10 min.