En anelse for sent – da det i går var national dag for brunsvigeren.
Brunsvigeren er oprindeligt en tysk opfindelse og skulle komme fra byen Braunschweig – derfra skulle den havde været særlig udbredt på Fyn https://da.wikipedia.org/wiki/Brunsviger
Brunsviger er egentlig bare en gærdej som man kommer remonce ovenpå i form af smør/brun farin/kanel.
Jeg går normalt ikke så meget op i lige denne type kage – men syntes det kunne være sjovt at bage den i går så vi kunne hygge med nybagt brunsviger.
Dej
1 dl mælk
20 g. gær
40 g smør (smeltet)
1 æg
40 g rørsukker
lidt salt
ca 250 g mel
Fyld
150 g brun farin (puddersukker)
120 g smør
1-2 tsk kanel – jeg bruger ceylon kanel
Smørret smeltes i mikro ovn – derefter blander man mælk, æg, sukker, salt og den smeltede smør sammen og udrører gæren heri.
Tilsæt mel til du har en fast dej – den må gerne klistre lidt.
Dejen ruller du ud til det passer på en springform – jeg brugte min silikone tærteform.
Dejen hæver nu ca 1 times tid.
Den brune farin, smør og kanel smeltes sammen for svag varme og afkøles.
Når dejen er færdig hævet trykker man huller i den med fingerne og kommer remoncen over.
Bag din brunsviger ved 190 grader varmluft ca 20-25 min.
Nydes bedst nybagt.