Den 5. september faldt jeg så uheldigt at jeg fik en fraktur i højre arms spoleben. Jeg slog den arm godt og grundigt og måtte de første uger holde absolut ro samt have armen i slynge.

Man finder da ud af hvor meget man bruger sine arme i det daglige og den “raske” arm kommer virkelig på over arbejde.

Som skrevet før er mine fingre, hænder og arme i forvejen dårlige da jeg er ramt af en gigt sygdom som går ud over sener, led og muskler – så det her uheld havde jeg BARE IKKE brug for. 🙁 🙁

Jeg fik dog hjælp fra familien i visse tilfælde – blandt andet kunne jeg jo ikke lufte vores beagler – lave mad og den slags. Men jeg så en masse TV serier og film i den periode 😀

 

Det betød også at min mobilitet i armen var sat ud af spil og efter de 3 uger skulle jeg så småt begynde at bruge armen mere og mere – hvilket var rigtig svært, da jeg ikke kunne strække den ud endsige bøje i albue leddet.

Jeg begyndte at gå med beaglerne igen – men kunne kun bruge venstre armen – og efterfølgende gik det så også udover den, fordi senerne kom på overarbejde og det gav hævede fingre og håndled.

Jeg kunne ikke hælke/strikke. Jeg kunne ikke ligge mine elskede puslespil – men kunne dog spille lidt på PC’en ind i mellem.

Jeg har nu fået lidt mere gang i armen – da jeg træner med håndvægte – startede med ½ kg for at ligge stræk på senerne til albuen – ved siden af klemte jeg bløde bolde, for at styrke sener og muskulatur. Jeg øvede også at “tørre borde af” – med en tør strikket klud som jeg lavede tørre bevægelser med.

 

Og nu er jeg kommet så langt at jeg så småt kan gå lidt op i vægt på håndvægten og jeg har fået lagt mit første puslespil og dermed trænet finmotorikken.

 

Puslespillet er fra producent Gibsons – og hedder Mermaid street, Rye. Lagt med xxl brikker.

Mermaid Street, Rye
Himlen

 

Jeg er på vej igen så småt – men ting tager tid – så jeg regner ikke med at kunne svinge for meget med bagværk, gryder, potter og pander denne Jul. Men den skal nok blive hyggelig alligevel – så jule film skal der i hver fald til.

 

Loading