Jeg har bagt sky brød i dag.
Det er et lav glykæmisk “brød” som kun består af få ting og som kan gøre det ud for morgenmad/frokost i stedet for det evindelige brød de fleste af os spiser.
Jeg har “opfundet” min egen måde at lave det på – men man kan finde andre måder ved at google på f.eks. cloud bread
6 æg – delt i blomme og hvide
hviderne piskes stive i en skål.
æggeblommerne tilsættes pikant ost ca 100 g. Man kan bruge en hvilken som helst flødeost.
Bruger man almindelig flødeost kan man tilsætte krydderier – hvad man nu kan lide – oregano, basilikum – eller en all round krydderi.
Dernæst tilsættes 1/4 tsk bagepulver – lidt salt og evt. lidt revet ost. Jeg havde en rest på ca 50 g. liggende. Parmesan ost kan også bruges.
Og så tilsatte jeg 1 spsk. mel som stabilisator.
æggeblomme massen røres godt sammen og til sidst vendes det forsigtigt i hviderne uden at presse luften ud.
Man kan bage dem i ovn ved ca 150-160 grader til de er gyldne.
Jeg brugte mit Sage vaffeljern og satte varmen på klassisk samt lysebrun – så skulle de kun have 2 min 43 sekunder. Mit jern kan bage 2 af gangen og der blev 10 styk ud af min portion.
Man kan spise “brødet” som det er – eller komme pålæg imellem 2 stykker evt. kombineret med en salat, peberfrugt eller lign.