Sky brød

Jeg har bagt sky brød i dag.

Det er et lav glykæmisk “brød” som kun består af få ting og som kan gøre det ud for morgenmad/frokost i stedet for det evindelige brød de fleste af os spiser.

Jeg har “opfundet” min egen måde at lave det på – men man kan finde andre måder ved at google på f.eks. cloud bread

 

6 æg – delt i blomme og hvide

hviderne piskes stive i en skål.

æggeblommerne tilsættes pikant ost ca 100 g. Man kan bruge en hvilken som helst flødeost.

Bruger man almindelig flødeost kan man tilsætte krydderier – hvad man nu kan lide – oregano, basilikum – eller en all round krydderi.

Dernæst tilsættes 1/4 tsk bagepulver – lidt salt  og evt. lidt revet ost. Jeg havde en rest på ca 50 g. liggende. Parmesan ost kan også bruges.

Og så tilsatte jeg 1 spsk. mel som stabilisator.

æggeblomme massen røres godt sammen og til sidst vendes det forsigtigt i hviderne uden at presse luften ud.

Man kan bage dem i ovn ved ca 150-160 grader til de er gyldne.

Jeg brugte mit Sage vaffeljern og satte varmen på klassisk samt lysebrun – så skulle de kun have 2 min 43 sekunder. Mit jern kan bage 2 af gangen og der blev 10 styk ud af min portion.

 

Man kan spise “brødet” som det er – eller komme pålæg imellem 2 stykker evt. kombineret med en salat, peberfrugt eller lign.

 

sky brøds dej
de færdige sky “brød”

Loading