Jeg er i opstart med en ny type insulin – det er en langtidsvirkende ligesom den forrige jeg fik. Tilskuddet faldt væk til min gamle insulin – så der var ingen vej udenom – ellers skulle jeg betale ca 1000 kr om måneden selv – og det er da også en slags penge.

Bøvlet bestod i at den nye type insulin skulle bruge en kanyle der skal skrues på – og jeg havde 2 pakker af 100 liggende som jeg brugte til den gamle pen og det er sådan en type der skal klikkes på – jeg elsker bare den kanyle (hvis man kan sige det sådan) – men her blev jeg kastet ud i et bøvl uden lige da jeg måtte eksperimentere mig frem til en løsning. Hurtigt fandt jeg ud af at jeg ikke kunne bruge en bestemt slags kanyle selvom de var samme tykkelse og længde som de gamle jeg havde brugt – de var ganske enkelt bare ikke “stikke venlige” og med mine sarte lår tillader jeg bare ikke hvad som helst. Jeg har brugt insulin gennem 14 år så det er mange år at skulle stikke sig dag ud og ind.

Min læge fulgte med på sidelinjen og ville gerne hjælpe – det er også fint nok – men da det er et redskab JEG skal bruge er det ligesom ikke noget andre bare kan tage over med. Jeg besluttede så at gå tilbage til min gamle kendte penkanyle  og som jeg ikke kan få tilskud til mere – det er noget min kommune har besluttet – men jeg havde betalt dem selv tidligere – og det måtte jeg så bare gøre igen.

Så var der endelig noget der virkede – selvom nålen er lidt længere så fungere den ligeså godt som den der skal klikkes på.

Men så blandede min læge sig så alligevel – idet hun ringede til kommunens hjælpemiddel central og bad dem om at hjælpe mig – SUK SUK altså !! De ringede så til mig for at tilbyde deres hjælp –  og her havde jeg lidt svært ved at styre min irritation – men fik forklaret at det nu fungerede for mig og at ingen skulle diktere mig hvilke nåle jeg skulle stikke mig med. Jeg fik dog et telefonnr. jeg kunne kontakte hvis jeg ombestemte mig.

Nu er jeg så i opstart med den nye type insulin og selve penkanylen fungerer rigtig godt – den er meget nem at bruge for mine gigt plagede hænder og fingre – så det er klart et stort plus. Lige nu skal jeg kun tage en dosis om morgenen hvor jeg skal tage en bestemt dosis i hver lår.

Der er nu gået 8 dage siden start – og det ses endnu ikke på mit blodsukker at det virker ordentlig – i det jeg kommer op med et højere blodsukker om morgenen og det er jeg ikke helt tilfreds med.

Julen nærmer sig med hastige skridt – så der kommer nok ikke rigtig noget på bordet på denne side af jul og nytår. Jeg skal dog i næste uge sende målinger til min læge – så må vi se om det skal justeres.

Loading