Julen og alt hvad dertil hører er glemt for en stund.

Efter mandens cykel uheld i tirsdag er alt vendt på hovedet. Borte er alle juleplaner mv. og ind er kommet de nære ting.

Manden er nu udskrevet fra sygehuset i Kolding. Jeg hentede ham i går eftermiddags og nu skal han komme sig herhjemme i ro og fred.

Status ser sådan ud:

1) Stabile brud i nakke hvirvlerne og den øverste del af rygsøjlen. Der vurderes at det ikke vil ændre sig – men at det skal hele op stille og roligt hen af vejen. Det kræver også kontrol, så sygehuset kan se om det går den rigtige vej.

2) Flængerne i munden der er syet – her skal tråde fjernes tirsdag/onsdag i den kommende uge. De 3 løse tænder – her har de to sat sig mere fast – men en hjørnetand driller og gør det svært at spise. Derfor får manden “kun” blød mad – som supper der er blendet, yougurt, øllebrød, kødsovs, kartoffel/grønsags mos, omeletter og den slags.

3) Der er konstateret hjernerystelse. Den gør at det er svært at koncentrere sig/huske og fokusere. Træthed er en del af det også. Derfor skal hjerne have så meget ro som muligt og ingen hurtige skift.

4) Hele kroppen er forslået – muskler, sener har fået et chok og der er hudafskrabninger her og der.

5) Smertestillende medicin er udleveret og skal tages – morgen, middag, aften og nat.

Alt i alt har han været helt utrolig heldig, at det ikke gik værre – nu skal tiden gå, så må vi tage det i det  tempo det kommer.

Det meste af det cykeltøj han havde på er ødelagt – ligesom cyklen skal igennem en større raparation. Dertil ligges den bil som han kørte ind i – men alt det er et forsikrings spørgsmål.

Loading