I dag har jeg startet juleriet. Julevoksdugen er kommet på bordet. Der er hængt lys guirlande i det store vindue ud mod haven – og mine staldlamper er hentet frem fra deres gemme.

Ligeledes har jeg fundet lidt nisser frem og de sidder nu rundt omkring i stue og køkken.

Næste søndag er det 1. søndag i advent og så skal det første lys tændes i advents stagen.

Den mest betydnings fulde ting er dog den hvide lysestage fra mit barndoms hjem og som mine forældre i sin tid købte på en ferie på Bornholm. Jeg tror den har 50 år på bagen og den har jeg nu taget til mig, efter min far. Jeg vil værne om den stage, da den er minder om mange gode Jul fra mit barndoms hjem – min mor og min far. Den har en lang historie og den vil jeg forsætte med at fortælle.

Lysestagen blev brugt i sær til højtider som Julen og Påsken hvor den blev pyntet op med de farver der hver i sær tilkendegiver de to højtider.

Nu står den her på mit bord 😀

Den hvide lysestage - pyntet op til Julen
Den hvide lysestage – pyntet op til Julen
I mit køkken vindue har nisserne holdt deres indtog
I mit køkken vindue har nisserne holdt deres indtog

 

Loading